Inschrijven

Bij de Chiro zijn kindjes vanaf het eerste leerjaar welkom! Je kan bij ons inschrijven vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar. We verspreiden via onze Facebook Pagina en website waar je je gegevens kan achterlaten.

Zowel oude als nieuwe leden moeten elk jaar opnieuw inschrijven!

Omdat we jaarlijks uitzonderlijk veel bericht krijgen dat er leden willen aansluiten, werken we met een ledenstop bij bepaalde afdelingen. Kinderen die vorig jaar lid waren moeten zich natuurlijk geen druk maken in deze ledenstop. Bovendien krijgen kinderen die al een broertje of zusje op de Chiro hebben, voorrang.

Schrijf je in aan de hand van het formulier op Facebook!

Ik heb mij ingeschreven, en nu ??

Begin september sturen we iedereen een mailtje. We laten dan weten of je erbij kan of niet met een uitnodiging voor onze startdag. Deze startdag vindt gewoonlijk plaats op de 3de zondag van september. Leden krijgen dan te horen wie hun leiding wordt en ze spelen voor het eerst een hele namiddag in hun nieuwe afdeling. Na deze proefdag vragen we ook om inschrijvingsgeld te betalen.

Opgelet: Wij nemen geen nieuwe leden aan doorheen het jaar!

Kleuters en de Chiro

In de Chiro is samen spelen heel belangrijk. Kinderen onder de 6 jaar ontdekken geleidelijk het samen spelen, maar pas vanaf het eerste leerjaar ontwikkelen kinderen vaardigheden voor een vlotte uitvoering van die spelen. We investeren al veel tijd in de zorg van onze leden, maar kleuters hebben nog meer specifieke zorg nodig. Zorg die wij moeilijk kunnen bieden bij grote groepen, waarbij veel energie gaat naar de doorgroei van groepen (keti, aspi).

Er zijn afspraken gemaakt met Scouts & Gidsen Vlaanderen en KLJ dat we, vanwege bovenstaande argumenten, geen kleuters aansluiten in onze werking.


Lidgeld

Spelmateriaal, onderhoud van gebouwen of een vieruurtje… Chirowerking kost geld en daarom vragen we aan het begin van het jaar lidgeld. Van dat lidgeld betalen we bovendien per lid een deel aan Chirojeugd Vlaanderen voor de verzekering en ondersteuning. Spreek ons zeker aan wanneer je moeilijkheden ervaart om het lidgeld te betalen. We zullen met jou de mogelijkheden bekijken.

Heel wat diensten betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug. Bovendien is het fiscaal aftrekbaar. Ga dus zeker langs bij je ziekenfonds, de jeugddienst, het OCMW, enz. Hoeveel ze terugbetalen en wat je ervoor moet doen, verschilt per dienst en per gemeente.

❤️‍🔥 Chiro voor Chiro