Bivakkalender

12 - 21 juli '24

Kinrooi

Bivak '25

???

Bivak '26

???

Bivak '27

???

We zijn weer op bivak!

Elke zomer gaan we op kamp, ook wel bivak genoemd. Voor de meeste Chiroleden is dit het hoogtepunt van het jaar. Ze kijken er maanden van tevoren naar uit en babbelen er jaren later nog over. 

De periode, lengte en locatie kunnen verschillen, maar meestal duurt ons bivak 10 dagen. De sloebers gaan maar 5 dagen mee.  In 2024 gaan we van 12 tot 21 juli, voor de sloebers is het dus tot 16 juli.

Op bivak slapen we in een legertent op een veldbedje, maar vaak zijn er voor de kleinsten ook lokalen en bedjes.Wablieft?

Zowel leden als leiding bereiden zich goed voor op het bivak. Voor de leden organiseren we tijdens het jaar een  ledenweekend van 1 à 2 overnachtingen. De aspi’s houden zelfs een leefweek van 7 overnachtingen. Zo weten ze wat het is om op locatie te overnachten en om meerdere dagen met de afdeling door te brengen.

We stellen op voorhand een gedetailleerd bivak programma op. Tijdens de bivakvoorbereidingen zijn we vaak op de Chiro te vinden om spelletjes en toneeltjes te bedenken en te knutselen.

 

 

Wat schaft de pot?

Het eten op bivak wordt klaargemaakt door een kookploeg. Onze kookploeg bestaat uit oud-leiding en ouders van leden en leiding. Het zijn dus geen professionals maar vrijwilligers met een hart voor Chiro.

Ze doen erg hun best om flexibel om te gaan met koken. Zo houden ze rekening met speciale wensen, zoals intoleranties of andere eetwensen (vegetarisch, halal…). 

De kookploeg zal altijd hun best doen om de nodige aanpassingen te maken en vooral, heerlijk eten voor te schotelen.

 

 

Wil je ook graag de bivakbrief krijgen?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!