Chirozondag

Elke zondag komen we om 14u samen op de Chiro om een hele namiddag te spelen en ravotten. Maar hoe ziet zo een dag er precies uit?

Vanaf 13u45 staan we met enkele leiding klaar aan de grote poort om iedereen te ontvangen (Bakkersstraat 20, 3530 Houthalen). Omwille van de veiligheid laten wij de poort op een kier zodat er geen wagens en bromfietsen door kunnen. Parkeer dus best naast de straat, of eenvoudiger, kom met de fiets of te voet! Je mag ook langs het kleine poortje komen in de Saviostraat. Daar staat wel geen leiding.

Leden kunnen hun fiets achterlaten bij de paaltjes aan de speeltuin. We raden aan om de fiets te sluiten. Vergeet je fluohesje en helm niet!

Op de parking van de Chiro staan we met de overige leiding iedereen op te wachten om te verzamelen. Je kan dan ook als ouder altijd bij ons terecht met vragen of bezorgdheden.Als het klokje 14 uur slaat…

…Staat de Chiroleiding paraat! We fluiten af en begeven ons naar de vlag voor de opening. Tijdens dit openingsritueel draagt elke afdeling een kreet voor, doen de VB’s en groepsleiding enkele mededelingen en mogen de jarigen de Chirovlag hijsen. We eindigen de opening met het “ter plaatse rust, samen: KLAAR!”. Leden die te laat komen vragen we vriendelijk om de opening niet te verstoren en aan de kant te wachten.

 

Vieruurtje

Rond 16u is het vieruurtje. We bieden dan een drankje (fruitsap, fristi, chocomelk, appelsap, water) aan en leden mogen een tussendoortje eten. Dit tussendoortje dien je zelf te voorzien. Leden krijgen dan ook 10-15 minuten vrije speeltijd, alhoewel jonge leden altijd onder toezicht spelen. 

We vragen om niet te overdrijven met het tussendoortje. Een droge koek of stuk fruit in een broodtrommel is voldoende. Geen snoep, kauwgom of chips!


Einde

Op het einde van de zondag ruimen we ons spel op en wandelen we met de leden richting de poort waar iedereen mag opgehaald worden. Kan je niet wachten als ouder? Dan mag je ook op de parking komen wachten en even meegenieten van de laatste minuten spelplezier. Ook hier vragen wij om niet binnen te rijden met de wagen. Oudere leden mogen zelf met de fiets vertrekken.
Wanneer eindigt de zondag? Dit hangt af van de leeftijdsgroep:
Sloebers t.e.m. rakwi’s (6 tot 12 jaar): 17u
Tito’s en keti’s (12 tot 16 jaar): 17u30
Aspi’s (16 tot 18 jaar): 18u